Rukopisi

Šta je to omladinski aktivizam?

Kako bi mogli da daju konkretan doprinos, mladima treba dati povjerenje, resurse, ali i omogućiti da se njihov glas i ideje čuju. Za rubriku „Rukopisi“ pišu upravo mladi ljudi. Nastojaćemo da pokažemo da imamo stav, kvalitetno znanje i iskustvo, ideje i da smo spremni da mijenjamo stvari na bolje! Istovremeno, naša misija biće da podstaknemo one mlade ljude koji su manje društveno aktivni da se pokrenu i iznesu svoje mišljenje.

Rubrika „Rukopisi“ predstavlja platformu za sve nas koji želimo da pišemo i podijelimo svoje strahove, ideje, stečena iskustva, poglede na svijet i predloge za bolju budućnost. Ovdje ćete pročitati priče koje će vam nekad zagolicati maštu, nekad vas podstaći na razmišljanje, a nekad vas možda i naljutiti.

U nadi da ćete prepoznati naše napore i pružiti nam prostor i sredstva za napredak i konkretne aktivnosti, vama starijim čitaocima i donosiocima odluka pokazaćemo da na mlade možete da se oslonite, jer svakodnevno pravimo razliku i doprinosimo razvoju naše zajednice, spremni smo da mijenjamo stvari na bolje, a imamo i znanje, volju i kapacitete da utičemo na donošenje odluka koje se tiču svih nas.

Mladi pišu

Đurđa Radulović
08.02.2020

Šta ćemo sa kineskim vazduhom?

Mia Zeković
25.01.2020

Čovjek i njegovo “danas”

Marko Milikić
18.01.2020

Čeličenje

Đurđa Došljak
20.11.2019

Poezija – žrtva razvitka tehnologije

Marko Milikić
20.11.2019

Zeleno, volim te zeleno

Jovan Jovančević
20.11.2019

Kompjuter ili ko-kreator?

Mia Zeković
20.11.2019

Ah, taj čuveni Zapad

Anđela Mićanović
20.11.2019

Može i drugačije