Rukopis

01.01.2021

U 2021. godini budimo bolji ljudi!

Autor: Andrea Čvorović

Juče smo završili period rekapitulacije svega što se desilo u 2020. godini. Sumirajući sva iskustva jasno je da je bila godina koja nas je naučila mnogo čemu i da nikom nije prijalo to što se navikavamo na novi način života.

Dobili smo maske kao obavezni dio outfita, virus koji nije ni malo lak kao sastavni dio života, distancu i ograničavanje kretanja. Ako se vratimo na prve mjesece pandemije, vjerujem da je strah bio prisutniji jer nismo bili sigurno šta tačno može da se desi zbog korona virusa, a kasnije je postalo mirinije, makar u našim glavama.

Prihvatili smo da svi konci nisu u našim rukama i da je došlo vrijeme da shvatimo priču – koliko je važno biti dobar sam sa sobom.

Koliko god da smo imali prijatelje i porodicu za vrijeme perioda kada smo bili zatvoreni u kućama u dužem vremenskom periodu, bili smo predani svojim mislima. Imali smo vremena da preispitujemo sve odluke koje smo donijeli i one koje ćemo tek donijeti.

Većina ljudi se ove godine borila sa anksioznošću, stresom, strahom, depresijom jer dosta vremena za razmišljanje i mogućnost zaraze virusom, nije mogla donijeti bolji ishod. Mada, koliko god da je bilo teško, nikad više podrške za bilo kakav oblik psihičkog ili fizičkog problema nije bio dostpuno i u online i offline svijetu.

I što je najbitnije, pregurali smo, zajedno.

Danas je prvi januar 2021. godine i ono što nam svima želim je da ne zaboravimo da budemo dobri sami sa sobom.

Ako je to bila glavna lekcija, nek bude da smo je naučili, pa da tako više grlimo i volimo sebe, bez preispitivanja i straha od bilo čega.

Nek ova godina bude godina ljubavi prema sebi.

Vjerujte u svoje želje, ciljeve i ne brinite mnogo. Makar nas je 2020. naučila da ono što treba da se desi, desiće se, bez obzira na okolnosti. A pored svega toga, ne zaboravite da budete dobri ljudi, toga u današnjem vremenu kažu da nedostaje.

Pa tako baš vi, budite oni koji se osmijehnu strancu u prolazu, pomognu ukoliko vide priliku za to, iznenade svoje bliske ljude bez posebnog povoda, podržavaju kako najbliže tako i ljude u čije ideje vjerujete iako niste bliski, jer jedna riječ stvarno zna da pokrene nekog.  

Budimo dobri ljudi, pa da nam svijet bude ljepše mjesto. 

foto: pinterest