Rukopis

21.07.2020

(Ne)Mir nepredvidivog sjutra

Autor: Andrea Čvorović

Zadnjih mjeseci često gledamo slike i ne tako lijepih prizora iz čitavog svijeta i na početku smo se pitali ''dokle'' ili ''šta još'', a sad kao da smo se navikli da se sve ''to'' dešava tu oko nas i šta god novo da dođe očekivali smo, pa nastavljamo sa životom dalje.

Da li smo se stvarno navikli na nešto i ne tako lijepo?

Da se sve stvari zapravo dešavaju nama, ali nastavljamo naprijed bez nekog velikog pridavanja značaja tome ili se možda samo nama tako čini?

''Find comfort in the chaos'' ili da budemo precizni i na našem jeziku ''Pronađi mir u haosu'' je rečenica koja se sigurno provukla na nekoj društvenoj mreži, čiji ste redovni posjetilac. Ali, kao da je bilo lako, pronaći mir i naviknuti se, jednostavno. Još uvijek nemam konce u rukama za sve što mi se u životu dešava ili će se tek dešavati, ali sad sam naučila da ne brinem. Ne brinem više, da li ću stići negdje na vrijeme i ne planiram danima ili mjesecima unaprijed, nego samo čekam, da sve samo dodje na svoje mjesto.

I dok čekam da sve dođe na svoje mjesto, mirne glave i bez fokusa na bilo koja dešavanja koja će poremeti mir koji imam trenutno, nekim danima sam ljuta, bijesna, razočarana na prvu stvar koja se dogodi ili koja iskoči kao vijest na društvenim mrežama, kao podsjetnik da zapravo sve nije okej. Dok drugim danima sam samo srećna jer sam tu gdje sam zapravo i čekam da prođe sve ono ''loše'' koje se dešava oko nas.

Ali kakav god da je dan ili kako god da se osjećam, jedno je sigurno: Sve ovo okolo nas će da prođe i da se smiri, biće jedno juče. A mi sami sebi uvijek ostajemo psihički dužni jedan odmor. Gdje god otišli, šta god radili, naše misli su samo naše misli.

Zato, čuvajte sebe i budite dobri sami sa sobom. Nađite već neki način koji će uvijek učiniti da se osjećate bolje: zagrljaj osobe koju volite, priča sa vama bliskim ljudima, ispijanje kafe, sunačenje, planinarenje ili bilo koja sitnica koja će vas ispuniti, nek bude sad dostupnija u vašem životu više nego ikad prije.

Čuvajte sebe, da kad sve ovo stvarno prođe, budemo spremni za jedno lijepo sjutra koje nas čeka!