Naše preporuke

Claude Miller, 2012
Therese
Claude Miller, 2012
Therese

Godina je 1926. U regiji Landes, slobodoumna Thérèse Larroque, kćerka bogatog vlasnika modne industrije i radikalno-socijalističkog političara, udaje se za Bernarda Desqueyrouxa, još jednog vlasnika velike kompanije. Iako to čini nerado, ona misli da bi joj brak mogao pomoći da "sredi sve ideje u svojim mislima". Ali njeno razočarenje je veliko. Njena bračna noć je sve samo fascinantna, a kada zatrudni, shvati da je Bernardu beba važnija od nje same.

 

Dok se Thérèse guši u lijepoj rezidenciji svog supruga među ukočenim slugama koji je ne vide kao osobu, ideje joj neprestano lutaju. Francuski film o mentalitetu žene koja je izolovana u svom umu, daje draž liku, kojeg tumači Audrey Tattou, glumica koju svi poznajemo iz filma "Amelie". Preporuka za sve fanove filma o izolovanosti, samoći uprkos prisutnosti ljudi. 

Esma Sarić

Megi Fridman, 2021
Firefly Lane
Megi Fridman, 2021
Firefly Lane

Prijateljstvo je uvijek izvor inspiracije. Još ako je riječ o onim životnim, koja obilježi cijeli naš vijek, tada se dešavaju filmske priče. “Firefly Lane” je jedna takva.

 

Ovo je prča o Tully i Kate, ženama čije je prijateljstvo počelo sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada se Tully sa majkom sklonom drogama doselila u ulicu “Firefly Lane” i postala Kateina komšinica. Od tada, sve do danas, tri decenije kasnije, njihovi životi su isprepleteni. Zajedno odrastaju, prolaze životne lomove, preživljavaju najveće sreće i tuge.


Dešava im se sve ono što se dešava jednom prijateljstvo.

 

Glavne uloge pripale su Katherine Heigl i Sarah Chalke.

 

Anđela Micić

Rodrigo Ricco, 2007
Vingañca
Rodrigo Ricco, 2007
Vingañca

Vingañca (Osveta) je napeta i zanimljiva priča.

Portugalska serija bazirana je na romanu Aleksandra Dime „Grof Monte- Kristo“. Jednom čovjeku oduzeli su sve. Bili su ubjeđeni da su mu oduzeli i život. Međutim, kako sudbina često umije da se poigra sa ljudima, isto nije zaobišlo ni junake ove zanimljive igre.

Protagonistu serije izdao je njegov najbolji drug, čovjek koga je gledao kao brata. Svi su bili ubjeđeni da su uspjeli u svom naumu i usmrtili glavnog junaka. Ali on se vraća željan osvete, ali osveta postaje bolna u momentu kada posumnja da je u sve umješana vlasnica njegovog srca. Najbolja ekipa portugalskih glumaca dočarala je ovu priču, na čelu sa Diogom Morgadom. Spremite se za emotivni rolerkoster i važne životne lekcije.

Ana Kustudić

Rodžer Krambl, 2020.
After we collided
Rodžer Krambl, 2020.
After we collided

''After we collided'' je ljubavna priča Tese i Hardina koja se nastvlja iz filma ''After''.

Tesa i Hardin su dva različita tipa i nakon svega što se izdešavalo u filmu ‘’After’’ ovaj dio predstavlja izazov za njihovu ljubav.

Ono što je zanimljivo je da film nije predvidiv kao većina novijih koji imaju neku ljubavnu priču već tokom cijelog filma neizvjesno se šta će biti sa njima.

Dok Tesa u jednom trenutku može da izgubi sve zbog njega, sve što ima da izgubi jeste ona. 

A na koji način se dešva njegova promjena i da li zapravo priča iz filma ‘’After’’ ima budućnost  možete pogledati u ovom filmu!

 

Andrea Čvorović