22.06.2022

Marina Abramović udružila snage sa njujorškim bendom i zajedno promišljaju smisao života

Autor: buro247.rs

Neponovljiva figura svjetske scene performansa Marina Abramović, udružila je snage sa njujorškim dream pop bendom Sound of Ceres i zajedno promišljaju smisao života.

Pažnja njihovog zajedničkog eksperimenta usmjerena je na crne rupe, vanzemljace i (bes)misao postojanja. Njihova promatranja imaju i svoju materijalizaciju u obliku trećeg po redu albuma benda koji nosi naziv Emerald Sea, a u kom Marina i vodeći vokal vode kosmičke dijaloge. Album je podijeljen na tri dijela - Praznina, Dubina i Svod - sa pratećim Lynchovskim vizualima, a glavno pitanje nije šta je kosmos, već šta je ono što se nalazi iza. 


Marina je upoznala članove benda nakon što je prisustvovala njihovom nastupu u okviru Bruklinske rezidencije 2017. godine kada je automatski osjetila povezanost sa njihovim zvukom. I jedna i druga strana oduvijek su bile fascinirane svim onim mnogo većim od nas i upravo na toj tački pronašli su zajednički jezik kojim će govoriti na svom novom projektu. 
Kada je Marina pitala članove benda kako to da su izabrali baš nju za naraciju, uprkos povezanosti koju su na prvu osetili, budući da ima akcenat i govori nesavršenim engleskim, za Sound of Ceres je upravo to bio glavni razlog. Oni prepoznaju moć i ikoničnost u njenom nesvakidašnjem glasu.


Oni se razumijju i dopunjuju jedni druge, Marina poštuje nekonvencionalnu angažovanost benda - od muzike do estetike - dok i oni za nju smatraju da je kao biće sa druge planete i naravno da i jedni i drugi kao umjetnici, svako na sebi svojstven način, propituju (be)smisao. Razumiju da ništa ne razumiju, ali nastavljaju da tragaju. 

Ostale vijesti iz kategorije