17.06.2022

Crna Gora domaćin Evropskog prvenstva u e-fudbalu

Autor: Portal Makanje

Ovog septembra Crna Gora će po prvi put biti domaćin evropskim gejmerima, na Evropskom prvenstvu u eFootball PES (e-fudbal) koje će se održati od 7. do 10. septembra u Podgorici.

 

Prvo zvanično internacionalno gejming takmičenje ikada organizovano u Crnoj Gori okupiće najmanje 36 zemalja koliko je do sada potvrdilo učešće, a najavljene su ekipe iz čak 42 zemlje.

 

Prema riječima Filipa Šoća, predsjednika Saveza elektronskih sportova Crne Gore, koji je organizator događaja, gejming reprezentacije u svjetski poznatoj fudbalskoj simulaciji će se nadmetati za nagradni fond od deset hiljada dolara. Najbolje ekipe očekuje odlazak na Svjetsko prvenstvo na Baliju, u decembru.

 

Evropsko prvenstvo u PES-u je najveći internacionalni gejming događaj ikada organizovan u Crnoj Gori. Maraton uzbudljivih utakmica počeće 7. septembra u Bemax areni gdje će se prvenstvo odvijati sva tri dana, uz prisustvo publike i razne događaje kojima ćemo sa sponzorima podržati događaj. Pet najbojih ekipa plasiraće se na Svjetsko prvenstvo na Baliju”, rekao je Šoć.

 

Crnogorsku reprezentaciju će predstavljati najbolji e-fudbal igrač iz kvalifikacija. Kvalifikacioni turniri će se održati u različitim gradovima Crne Gore, a najboji sa turnira će se pridružiti igračima u Podgorici na završnom turniru. Pobjednik turnira biće predstavnik Crne Gore na Evropskom prvenstvu efootball 2022.

 

Ekipe na prvenstvu će biti podijeljene na grupe od po 4, a samo dvije najbolje ekipe iz svake grupe prolaze u narednu fazu takmičenja.


Izvor naslovne fotografije: SESCG