09.05.2022

Edukacijom do ideje: Edukativne radionice u Podgorici

Autor: Portal Makanje

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a realizovaće se u više od 15 crnogorskih gradova , u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award). U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju.

Naredne tri radionice namijenjene su svim mladim ljudima u centralnoj regiji, a biće realizovane u Podgorici u periodu od 10-12. maja. Zainteresovani se mogu jednostavno prijaviti putem linka https://bit.ly/3KPGfWe , gdje mogu pronaći sve neophodne informacije.

Koristimo priliku da se zahvalimo Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Donja Gorica i Univerzitetu Mediteran na podršci i pomoći prilikom organizacije ovih događaja.Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beču.

Podsjećamo, svoju ideju zainteresovani (pojedinačno ili u timu) mogu prijaviti do 31. maja kroz popunjavanje jednostavne aplikacione forme na SIA veb sajtu (https://sia.click/me).

O programu Social Impact Award:

SIA program pokrenuli su 2009. godine Impact Hub i Univerzitet za biznis i ekonomiju u Beču, u partnerstvu sa Erste Fondacijom. U Crnoj Gori ove godine program sprovodi NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke, Ministarstva ekonomskog razvoja, Investiciono-razvojnog fonda, kompanije Kodio i Glavnog grada Podgorica. Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su i kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Crnogorski Telekom, zatim udruženja Privredna komora Crne Gore i ICT Cortex, a podršku programu pružaju i Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran, Neregelia, Hotel Hilton Podgorica i The Chedy Luštica Bay.

KONTAKT ZA MEDIJE: Natalija Bošković natalija.boskovic@socialimpactaward.me


Izvor naslovne fotografije: Centar za omladinsku edukaciju