21.07.2021

Kako je Khaby Lame postao zvijezda TikToka

Autor: Klix.ba

Khaby Lame je za vrlo kratak vremenski period postao jedna od najvećih zvijezda društvene mreže TikTok, a sve zahvaljujući jedinstvenim videozapisima na kojima snima svoje reakcije na čudne i beskorisne trikove drugih korisnika TikToka.

 

Rođen je 9. marta 2000. godine u Senegalu, ali je njegova porodica odlučila preseliti u Italiju 2001. godine. Khaby je odrastao u iznajmljenom stanu koji je njegovoj porodici pronašao centar za socijalni rad, te je nakon završene srednje škole iznajmio stan i počeo raditi u velikoj kompaniji za proizvodnju kompjuterske opreme.

 

Posao je izgubio u martu 2020. godine te je, uprkos činjenici da mu je otac tražio da se ponovo zaposli, odlučio useliti nazad u porodičnu kuću i snimati videa za TikTok.Slavu je stekao tek početkom aprila 2021. godine, kada je počeo snimati videa koja prikazuju njegove reakcije na čudne i beskorisne trikove koje korisnici TikToka redovno dijele na ovoj platformi.

 

Njegovi videozapisi su vrlo brzo postali viralni te danas broji više od 90 miliona pratitelja na TikToku, što znači da je na ovoj platformi popularniji od Kylie Jenner (33,4 miliona), Dwaynea the Rocka Johnsona (37 miliona) i Willa Smitha (57,8 miliona).

 

Nagađa se kako bi popularni Italijan uskoro mogao prestići i Charli D'Amelio, najpopularniju korisnicu TikToka, koju trenutno prati gotovo 120 miliona korisnika. Njegov uspjeh nije prošao nezapaženo - brojne velike kompanije već mu nude posebne saradnje.

 

Iako već zarađuje velike sume novca, Khaby je rekao kako još uvijek nema dovoljno za ostvarenje njegovog najvećeg sna: "Želio bih kupiti kuću svojoj majci. Ali još uvijek nisam zaradio dovoljno. Siguran sam da ću uskoro moći ostvariti svoj cilj".


Naslovna fotografija: Tik-Tok screenshot KhabyLame