15.06.2021

Promocija publikacije “Put stvaraoca - koraci ka uspjehu”

Autor: KIC Budo Tomović

Promocija publikacije “Put stvaraoca - koraci ka uspjehu” biće organizovana u srijedu, 16.juna, u Multimedijalnoj sali Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović”, od 19 sati.

O publikacijama govore autorke: dr Dušanka Popović i Aleksandra Vešović Ivanović i recenzentkinje dr Dijana Vučković i mr Biljana Mosurović. Moderator večeri je Valentina Radulović.

Kreativno pisanje je mnogostruko korisno za učenike i utiče da nadarena djeca otkriju i razviju svoj spisateljski talenat i radost pisanja. No, osim ovoga, kreativno pisanje: razvija maštu i podstiče kreativnost, jača čitalačku pismenost djece, obogaćuje njihov rječnik i jača samopouzdanje učenika, njihove komunikacijske i druge vještine.


Projekat Kako učenicima pomoći da uspješno stvaraju usmene i pisane, umjetničke i neumjetničke tekstove je zaživio prije tačno deset godina u trinaest crnogorskih škola i fokusiran je da pomogne nastavnicima u prepoznavanju i podršci talentovanim učenicima i učeničkim kompetencijama.  U publikacijama “Put stvaraoca, radost pisanja” i “Put svaraoca, koraci ka uspjehu” predočena su teorijska i praktična iskustva iz ovog projekta.

Projekat realizuju JU KIC “Budo Tomović” i NVU Institut za proučavanje i afirmaciju kulturne baštine Crne Gore - IPAK CG.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

 

Više info - Dušanka Popović 067 326 699 i Valentina Radulović 067 436 603


Foto: KIC, promo

 

Ostale vijesti iz kategorije

Kultura & umjetnost

01.08.2021