10.06.2021

Stigli jedriličari čak i iz Perija, Guatamale i Kajmanskih ostrva

Autor: Radio Tivat

U naselju Luštica Bay u toku je sudijski premjer jedrilica koje će nastupiti na Otvorenom prvenstvu Evrope za klasu ILCA do 21 godine, koje se u akvatorijumu uvale Trašte održava od 9.-16. juna. Među 131 jedriličarem i jedriličarkom, predstavnicima 30 nacija, našli su se i takmičari iz vanevropskih zemalja- Perua, Guatamale, Egipta i sa Kajmanskih ostrva.

Uz asistenciju volontera, članova i prijatelja JK Delfin, u toku je premjer jedrilica, kako bi sve bilo spremno za nadmetanje na moru, koje počinje u petak, 11. juna. Vrelu atmosferu u Luštici Bay prokomentarisao je predsjednik JK Delfin, Frano Tripović.

„Kao i uvijek, naša djeca su u školi. Uz sudije Evropske ILCA federacije pomažu u šatoru za premjer jedrilica, ali nalaze vremena i da se druže sa učesnicima koji dolaze sa različitih govornih područja i budu promoteri naše gostoprimljivosti i morske kulture života. Sve teče u najboljem redu, na zadovoljstvo svih nas koji smo uključeni u organizaciju,“ poručio je Tripović.

Organizatori EECU21 2021 Tivat su Evropska ILCA Federacija i JK Delfin Tivat, a domaćin takmičenja je kompanije Luštica Development. Prvenstvo će zvanično biti otvoreno na press konferenciji, koja je u hotelu Čedi Luštica Bay zakazana za četvrtak, 10. jun u 11 sati.

foto: Tamara Jovićević