10.06.2021

Ako nju pitate, predrasude nisu u modi - Kate Apton

Autor: Višnja Cvetković

Manekenka i glumica čiji je cilj bio da osvoji Holivud.  Plavuša atraktivnog izgleda, koja je veoma mlada počela da gradi svoju karijeru.

Kejt Apton je američki model i glumica. Rođena je 10. juna 1992. godine u Mičigenu. Njeno pravo ime je Ketrin Elizabet Apton. Javnosti je postala poznata poslje pojavljivanja u časopisu Sport Illustrated Swimsuit Issue. Slikala se u kupaćem kostimu na  Antraktiku, na minus 40 stepeni zbog čega je dospjela na naslovne strane za 2012. i 2013. pomenutog časopisa.

Svoje djetinjstvo provela je u Melburnu, na Floridi. Potiče iz uspješne porodice, pa je Kejt nastavila istim putem. Njen otac Džef bio je sportski direktor jedne srednje škole, a majka je bivša uspješna teniserka u Teksasu. Tokom srednje škole bila je dio Američkog udruženja za boje  i voljela je da prati trke konja. Ljubav prema ovom sportu je vremenom rasla, pa je i sama odlučila da učestvuje u trkama. Imala je trkačkog konja po imenu Roni Poni sa kojim je učestvovala na nekoliko prvenstava u jahanju i osvojila nekoliko prestižnih nagrada.

Aptonova je od malena htjela da postane model. Svoju karijeru počela je veoma rano. U početku je na svaki kasting na kojem bi se pojavila bila odbijena. Kada je imala 16 godina pojavila se na kastingu agencije Elite Model Mangment u Majamiju. Pošto se istakla svojom ljepotom i plavom kosom, iz agencije su joj ponudili da potpiše ugovor. 

Kejt se kasnije preselila u Njujork, gdje je potpisala ugovor sa prestižnom agencijom ‘IMG Models’. Sa ovom agencijom sarađivala su imena poput Gisele Bundchen, Tire Banks, Mos, Heidi Klaum i mnogi drugi. Mlada manekenka počela je da sarađuje a mnogim poznatnim brendovima.

2010. je postala zaštitno lice za reklamne kampanje proizvođača moderne odjeće – ‘Guess’. Već sljedeće godine, njene fotografije su se pojavile u časopisu ‘Ilustated Svimsuit Issue’. Tada su je mnogi nazvali ‘otkrićem’ godine. Zatim je krasila naslovne strane magazina poput  ‘Komplek’ i ‘EI’. Takođe, bila je jedna od poznatih ‘anđela’  brenda  Victoria’s Sekret.

Popularnost ove manekenke porasla je nakon što se pojavio snimak pod nazivm ‘The Douge’, koji je već prvog dana imao preko 700 hiljada pregleda. Na snimku je prikazano kako Kejt igra na terenu tokom košarkaške utakmice Los Anđeles Klipers. 

Tokom svoje karijere, Aptonova se susrela sa raznim predrasudama. Mnogi su smatrali da ona ne može da se bavi ovim poslom jer ima višak kilograma. U njenu odbranu stao je trener David Kirsch, koji je jednom priliko između ostalog izjavio da svako ima pravo na svoje mišljenje ali da je prirodna ljepota najvažnija. Nakon ovoga, Ketrin se pojavljuje na naslovnoj strani časopisa ‘Esquire’. Takođe, potpisala je ugovor sa brendom Beach Bunny’.

Pošto se već ostvarila kao model, Kejt odlučuje da se isproba i kao glumica. Pojavila se u komedijama ‘Kako ukrasiti neboder’ i ‘Tri dunje’. U komediji režisera  Nika Kasavetesa ‘Druga žena’, pripala joj je glavna uloga.

 

Pored glume i modelinga, Ketrin se posvetila i obrazovanju.  Studirala je na Univerzitetu u Indijani. Svoj privatni život krije od očiju javnosti.


Naslovna fotografija: Unsplash

Ostale vijesti iz kategorije