14.05.2021

5 stranica koje dizajneri koriste za inspiraciju

Autor: hocu.ba

Pinterest

Pinterest je platforma na kojoj možemo objavljivati, dijeliti svoj ili tuđi sadržaj, spremati fotografije.Pinterest se razlikuje od ostalih društvenih mreža jer interakcija skoro pa i ne postoji.

Odličan je izvor za inspiraciju te je izuzetno popularan među grafičkim dizajnerima. Radi kao vizuelni pretraživač i sve je popularniji među ljudima. Treba naglasiti da je sve moćniji kada se radi o marketingu i da čak 47% kupaca (u SAD) svoju odluku su donijeli isključivo po preporukama na Pinterestu.

Dribbble

Sličan je Pinterestu u neku ruku. Ono što je specifično za ovu stranicu jeste to da se može pristupiti stranici samo uz pozivnicu. Dribbble je stranica za promociju sebe i svojih radova i na stranici se nalaze najbolji od najboljih. Samim tim odličan način za inspiraciju gledajući radove najboljih grafičkih dizajnera. Pozivnica se može dobiti samo od člana koji se već tu nalazi, a i članovi imaju svega nekoliko pozivnica koje mogu uručiti pa samim tim biraju kome će dati tu šansu. Na ovaj način autori sprječavaju da se stranica prebrzo širi kako bi kvalitet ostao na visokom nivou.

Instagram

Instagram je trenutno najpopularnija društvena mreža. Iako će se sad mnogi začuditi zašto baš Instagram, ali Instagram prvenstveno služi za dijeljenje fotografija sa drugim korisnicima. Instagram ima veoma pristupačan način za promociju sebe i svojih radova tako da dosta profila možemo pronaći koji će nas inspirisati. Neki od njih su: Andrew Mogan, Ann-Sophie De Steur, Adrian Macho i mnogi drugi. Koriste je kako dizajneri, tako i milioni ljudi širom svijeta!

Behance

Behance je mreža namijenjena dijeljenju projekata, radova, fotografija i sličnih stvari. Trenutno broji preko 10 miliona korisnika. Neke prednosti su da je besplatan za korišćenje, mogućnost neograničenog postavljanja radova, apliciranje za određene poslove. Dizajneri je vole

Redbubble

Ova stranica je namijenjena za sve umjetnike koji imaju svoje radove i voljeli bi da zarade nešto od toga. Platforma broji preko 700 hiljada zadovoljnih korisnika koji zarađuju na osnovu svojih kreacija. Sve što je potrebno jeste da se registrujemo što je potpuno besplatno, a za sve ostalo će da se pobrine tim koji stoji iza platforme. Pored toga što ima mogućnost zarade takođe možemo da se inspirišemo drugim umjetnicima i njihovim radovima.

foto: rocketcdn.me

Ostale vijesti iz kategorije