13.05.2021

Znate li ga iz Harry Potter-a ili Twilight-a?

Autor: Nataša Milaš

Kada se osvrnemo na karijeru Roberta Pattinsona, zanimljivo je da su njegova dva najveća uspjeha bila u vidu franšiza. Teško da je neko izašao iz Harry Potter-a a da ga čitav svijet nije zapamtio, pa čak i oni koji nisu ljubitelji filmova. Nakon što je sa 17 godina postigao ulogu Cedrica Diggory-a u Harry Potter and Goblet of Fire, Pattinson je odlučio da potpuno napusti fakultet i nastavi svoju glumačku karijeru.

Ipak, ovaj otkačeni, tajanstveni glumac stekao je ogromnu popularnost tek nakon Twilight-a. Za svakoga ko ga je vidjeo kako glumi poslednjih godina, znate da Pattinson veoma neobičan kada je u pitanju izbor njegovih uloga ali sada kada se vraća u kao vodeća uloga u Betmen-u Matta Reevesa.

Kao i većina njegovih kolega, on ne samo da je glumac već se njegov talenat proteže i na muziku. Od svoje četvrte godine učio je da svira gitaru i klavir, snimio je nekoliko pjesama.


Foto: variety.com

Nije baš bio miran i povučen kao dijete, čak je 2017. godine u emisiji The Howard Stern priznao da je bio izbačen iz škole zbog prodaje neprimjerenih časopisa. „Ulazio sam i uzimao, otprilike, jedan ili dva, a zatim ih stavljao u torbu“, objasnio je. „Bilo sam u školskoj uniformi kad sam to radio i bilo je nekako rizično. Na kraju sam postao toliko odvažan da bih uzeo cio stalak“ objasnio je Robert.

Nije imao ni previše sreće na početku karijere. Ranih 2000-ih glumac je bio odsječen od onoga što je trebalo da bude njegovo prvo filmsko predstavljanje. Nakon što je postigao ulogu sina Reesea Witherspoona u filmu Vanity Fair (2004) Mire Nair, saznao je, dok je prisustvovao projekciji, je njegov dio odsječen iz filma. „Sjedim tamo i čekam, Ummm ... stvarno? Niko mi nije rekao da sam odsječen iz scene“, rekao je..

Ne samo da Pattinsona vole obožavaoci Twilight-a i indie filmova, već je čak inspirisao i astronoma. Prema UPI-ju, Timur Kriachko iz Rusije nazvao je asteroid „246789 Pattinson“. Amaterski astronom registrovao je asteroid u Međunarodnoj astronomskoj uniji nakon što ga je pronašao svojim teleskopom još 2014. godine.

Iako bi se o ovome moglo raspravljati godinama, početkom 2020. godine kozmetički hirurg dr Julian De Silva proglasio je Roberta Pattinsona zvanično za najzgodnijeg muškarca na svetu.

Razne titule, glumio je u dvije poznate franšize i pitanje je šta ostaje? Imamo odgovor za vas, 4 marta 2022. godine možete gledati Roberta u ulozi Batman-a.

Foto: latimes.com

Ostale vijesti iz kategorije