22.04.2021

Amber Herd: Poznatija po svojoj glumačkoj karijeri ili po haotičnom razvodu braka sa Džoni Depom?

Autor: Ksenija Stijović

Popularnost je uvijek mač sa dvije oštrice i jako je teško održati balanas između privatnosti i karijere. Gotovo o svim poznatim ličnostima mi imamo dostupne informacije vezane za njihovu intimu i nekada smo više raspoloženi prikupljati baš tu vrstu informacija, nego li one koje zaista opisuju talenat i uspjeh zbog kog je određena ličnost i pridobila pažnju javnosti. Činjenica je da mali broj ljudi iz ove sfere uspije razdvojiti privatno od javnog i da je to često izvan njihove moći. Izvan njihove moći je i reakcija same javnosti. Sa jedne strane opravdavana i podržavana zbog iznošenja detalja iz svog bračnog života, sa druge strane kritikovana i osuđivana, Amber Herd je već duži period u žiži interesovanja upravo zbog nemilih događaja u svom ljubavnom životu.

Amber Herd je rođena 22. aprila 1986. u Ostinu i američka je glumica i manekenka. Prvu filmsku ulogu ostvarila je 2004. godine u sportskoj drami Najbolji tim, nakon koje su usledile manje uloge u filmovima Severna zemlja (2005) i Alfa mužjak (2006). Godine 2006. igrala je glavnu ulogu u hororu Svi momci vole Mendi Lejn, a zatim i u seriji Skrivene palme koju se tokom 2007. godine .Pažnju javnosti privukla je 2008. godine sporednim ulogama u akcionoj drami Nikad ne odustaj i komediji Ananas ekspres.

Odrasla je u Teksasu, u okvirima porodice koja je je bila posvećena tradicionalnom religijskom vaspitanju djece. Sa 16 godina, nakon jednog nesretnog događaja, počinje da se izjašnjava kao ateista, a otklon od religije joj otvara određene puteve. Ambicioznost je vodi u Nju Jork, gdje svoju karijeru započinje baveći se modelingom, ali se ubrzo seli u Los Anđeles, hrleći ka glumačkoj karijeri.

Na snimanju filma „The Rum Diary“ upoznaje Džoni Depa i ubrzo nakon toga ulazi u romantičnu vezu sa njim, koja je rezultirala brakom. Nažalost, ovaj brak ostaje zapamćen po nemilom epilogu, što javnost saznaje u trenutku kada je Amber Džonija optužila sa fizičko zlostavljanje i zatražila razvod braka.


Foto: telegraf.rs

Britanski tabloid "The Sun" je prvi glumca nazvao nasilnikom, nakon čega je uslijedila Depova tužba. Navodi o nasilju odnosili su se na period između 2013. i 2016. godine, kada se par razdvojio.

Na sudu je Depova tužba odbačena i on je proglašen krivim za fizičko zlostavljanje svoje tadašnje supruge Amber Herd. „Prihvatam njene dokaze o prirodi napada koje je počinio. Sigurno su bili zastrašujući. Prihvatam da je gospodin Dep učinio da se ona plaši za sopstveni život", bile su sudijine riječi.

Portparol lista San je rekao:„Žrtve nasilja u porodici nikada ne smeju biti ućutkivane i zahvaljujemo sudiji na pažljivom razmatranju i zahvaljujemo Amber Herd na hrabrosti u svedočenju pred sudom. Iz dobrotvorne organizacije Ženska pomoć rekli su da svi koji trpe porodično nasilje „zaslužuju da budu se saslušani i da im se veruje". „Ovo se takođe odnosi na osobe koje su preživele nasilje i ne uklapaju se u sliku 'savršene' žrtve - i bez obzira na ugledni status navodnog nasilnika. Nema opravdanja za porodično nasilje."

Foto: dominomagazin.com

Ostale vijesti iz kategorije