21.04.2021

Otvorene prijave za interaktivne onlajn radionice//ARTikulacija_Zašto je mašti potrebna disciplina

Autor: Redakcija portala

Atelje 22, u sklopu projekta “From SELFportrait to SELFie” sa zadovoljstvom najavljuje početak interaktivnih onlajn radionica ARTikulacija koje imaju za cilj da, primjenom art terapije u procesima kreativnog mišljenja doprinese razvoju i artikulaciji kreativnosti i potpomogne primjenu iste u svakodnevnom životu.

Radionice, vođene i kreirane od strane Milene Živković, vizuelne umjetnice i kreatorke edukativnog programa Disciplina mašte, će biti bazirane na saznanjima i tehnikama iz oblasti Ekspresivne art terapije koja se temelji na pretpostavci da svako može napraviti značajno umjetničko djelo, bez obzira na talenat i iskustvo, pružajući učesnicima mogućnost razvoja kreativnosti i oblikovanja života unutar umjetničkih eksperimentalnih praksi. Sadržaj vježbi koje će biti ponuđene učesnicima, ima za cilj “buđenje” uspavanih kapaciteta usavršavanje, usvajanje i primjenu novih misaonih procesa koji, dalje, imaju za cilj da doprinesu stvaranju novih ideja.  

Kreativne radionice, čiji je sadržaj baziran na edukativnom i praktičnom dijelu i koncipiran shodno potrebama polaznika teže da, kroz povezivanje različitosti ličnog iskustva, učesnici radionice dobiju priliku da, kroz inovativan program obuke, rade na svom ličnom razvoju, otkriju nešto novo o sebi i pronađu sopstveni izvor kreativnosti.

Početak radionica zakazan je za 29-04-2021 u 16:00h u trajanju od 2h. 

Prijave slati na: ngo.atelje22@gmail.com

Rok za prijavu: 28-04-2021

Trajanje programa: 

Radionice će se odvijati onlajn u sledećim terminima: 29-04-2021;  06-05-2021; 13-05-2021 i 20-052021 od 16:00 – 18:00 H. Usled kompleksnosti radionica a zarad boljeg učinka istih broj učesnika je ograničen.

Ko se može prijaviti?

Radionice su posebno namijenjene mladim umjetnicima, univerzitetskim i akademskim studentima , istraživačima u oblasti kulture i svima onima koji žele da, kombinovanjem intuicije i racija, sprovedu svoje ideje i projekte u djelo.  Program teži lišavanju identiteta: slakar, vajar, dizajner, u korist identiteta umjetnik, koji kao takav može jasnije propitati polje stvarnosti. Sadržaj radionica će činiti vježbe koje artikulišu kreativnost, prateća predavanja iz oblasti istorije umjetnosti, dizajna, primjenjene i savremene umjetnosti i stvaranja brenda kroz primjere Ž-art projekata.

Naučiceté      :

-        Zašto je mašti potrebna disciplina?

-        Zašto je veća umjetnost realizovati ideju nego je osmisliti?

-        Zašto je duhovno neophodno umjetnosti? Osvrt duhovnog u umjetnosti kroz djela Kazimira Maljeviča, Jozef Bojsa, Rene Magrita, Andrej Tarkovskog, Vasilj Kandinskog) -        Šta je umjetnički projekat a šta je djelo i koje su razlike i sličnosti?

-        Kako se stvara umjetnički brend?

 

ARTikulacija radionice biće podijeljene u tri faze. Detaljan opis istih dostupan je na web stranici NVO Atelje22 preko sledećeg linka: http://www.atelie22.me/artikulacija-kreativnostizascarontoje-mascaronti-potrebna-disciplina.html