07.04.2021

Od karatistkinje do muzičke zvijezde

Autor: Aleksandra Govedarica

En Mari Rouz Nikolson je engleska pjevačica i tekstopisac rođena na današnji dan 1991.godine. Njeni singlovi su dostigli same vrhove britanskih plejlisti.

Iako talentovana za muziku, njena interesovanja su od djetinstva bila različita. Kao mala je glumila u dvije produkcije Best End teatra, a sa 11 godina je dobila nagradu za najbolju karatistkinju Britanije. Smatra da joj je ova borbena disciplina pomogla da postigne fokus i marljivost pa je značajno i uticala da bude vrijedna u svojoj muzičkoj karijeri.

Zvanično aktivni period ove muzičke dive počinje 2012.godine i to sa duetima. Prvo je sarađivala sa Magnetic Man, elektronskom grupom sa kojom je napravila dva single ‘’ Sleep Sound’’ i ‘’Is It Love’’. Već sledeće je počela njena solo karijera i snimila je demo pjesmu ‘’Summer Girl’’.

Osim toga sa Rudimetal bendom je snimila dvije pjesme, a saradnja je počela kada je njihova vokalistkinja napustila bend i En Mari je zamijenila. Zatim 2014.godine je bila sa tehno bendom Gorgon City, a nakon toga posvetila se isključivo solo karijeri.

‘’Do It Right’’ pjesma koju je snimila 2016.godine je svrstana u 100 najboljih te godine i smatra se njenim najvećim hitom. Za nju je takođe imala posebnu emotivnu vrijednost jer je posvetila svom momku.

Prvi i jedni njen album ‘’Speak Your Mind’’ poslije dugo čekanja je izašao konačno 27.aprila 2018.godine. Iako je publika nestrpljivo očekivala ovaj album, ona je mjesecima unazad na nastupima pjevala pjesme sa istog. Na kraju se na albumu našlo 17 pjesama.

To su sledeće pjesme : 1. Cry ; 2. Ciao Adios ;  3. Alarm ; 4. Trigger;  5. Then ;  6. Perfect ; 7. FRIENDS 8. Bad Girlfriend;  9. Heavy;  10. 2002;  11. Can I Get Your Number; 12. Machine;  13. Breathing Fire;  14. Some People; 15. Used To Love You; 16. Track ; 17. Rockabye.

foto: wikipedia.org