22.02.2021

Virtuelna vožnja najvećim svjetskih gradovima - aplikacija koja će vam oduševiti

Autor: citymagazine.rs

Vjerujemo da ćemo uskoro biti u prilici ponovo da zakoračimo van granice naše zemlje, a dok se to ne dogodi, nova veb aplikacija nam pruža mogućnost da uživamo u svojevrsnoj virtuelnoj vožnji nekim od najljepših gradova na svijetu.

Aplikacija se zove "Drive & Listen" i dostupna je besplatno na ovom sajtu. Ona funkcioniše na vrlo jednostavan način.


Foto: Printscreen

Naime, sve što treba da uradite je da izaberete grad kroz koji želite da se vozite, i na ekranu vašeg uređaja biće prikazan video snimljen kamerom sa šoferšajbne automobila koji je prolazio ulicama tog mjesta.

Na ovakav nesvakidašnji način možete da se upoznate sa Čikagom, Istanbulom, Singapurom, Parizom i drugim svjetskim metropolama. Ova aplikacija takođe nudi mogućnost ubrzavanja vožnje, slušanja lokalnih radio stanica, ali i atmosferskih zvukova iz datih gradova.


Foto: Printscreen

Autor aplikacije Drive & Listen je Erkam Seker, turski mladić na studijama u Minhenu. On ju je napravio prošlog proljeća kada je osjetio nostalgiju za svojim rodnim Istanbulom.

„Nedostajala mi je vožnja mojim gradom, čak i gužva u saobraćaju i sveopšta graja na njegovim ulicama. Želio sam da to osjetim pa sam na Jutjubu potražio video klipove vožnje Istanbulom“, izjavio je Seker za sajt Lonely Planet i dodao: „To mi je bilo veoma zabavno, ali sam onda pomislio kako bih još više uživao u atmosferi svog rodnog grada kada bih pustio neki lokalni radio. Tako se rodila ideja za aplikaciju Drive & Listen.“

Aplikacija ovog momka ne samo što je izlečila njegovu nostalgiju i olakšala mu život u emigraciji, već je u uslovima pandemije korona virusa i restrikcija putovanja i mnogim drugima omogućila da se bar virtuelno provozaju gradovima koje su oduvjek želeli da posete.

Naslovna fotografija: Printscreen

Ostale vijesti iz kategorije