13.01.2021

Bulajić i Radičević najbolji u 2020. godini

Autor: reprezentacija.me

U prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore organizovano je svečano uručenje nagrada najboljim pojedincima u 2020. godini u tradicionalnom izboru Saveza. Nagrade igračicama i igračima koji su obilježili prošlu godinu uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda.

– Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ime Saveza i svoje ime, kao najbolje u 2020. godini i da čestitam na priznanjima koja će vam danas biti uručena. 2020. je bila teška i izazovna za sport na globalnom planu. Ipak, sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo u najvećoj mjeri ispunili zacrtane ciljeve i planirane aktivnosti u prošloj godini. Pamtićemo je po prvoj pobjedi rukometaša na prvenstvima Evrope i odličnom rezultatu rukometašica koje su uprkos odsustvu nekoliko važnih igračica, osvojile osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj, prošlog mjeseca. Vjerujem da će situacija sa virusom COVID-19, dozvoliti održavanje svih planiranih takmičenja u ovoj godini, da ćemo sve naše reprezentativne selekcije gledati na najvećoj sceni i da ćemo se radovati novim uspjesima vas kao najboljih u prošloj godini i vaših saigračica i saigrača – kazao je Kapisoda.

Igrač Lovćena Slobodan Bulajić i kapitenka reprezentacije i desno krilo Budućnosti Jovanka Radičević najbolji su rukometaš i rukometašica Crne Gore u prošloj godini. Bulajić je član Lovćena koji je prvi dio takmičenja u Prvoj ligi završio sa maksimalnim učinkom i 10 pobjeda, a osvojio je i trofej pobjednika Kupa Crne Gore.

Radičević je u dresu Budućnosti u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog pandemije virusa COVID-19 bila najbolji strijelac Lige šampiona, a izabrana je u idealni tim Evropskog prvenstva u Danskoj, na kome je Crna Gora u decembru osvojila osmo mjesto.

Najbolji rukometaš Crne Gore u inostranstvu je desni bek njemačkog Veclara Stefan Čavor, dok je Jeleni Despotović iz mađarskog Debrecina pripala nagrada za najbolju igračicu u inostranstvu. Despotović zbog klupskih obaveza u mađarskom Debrecinu nije prisustvovala svečanosti i nagarada će joj naknadno biti uručena.

Igrač Lovćena Mirko Latković je najbolji mladi rukometaš (2004. godište i mlađi) u našoj državi, a u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo je Andrei Škerović iz ORK Rudar.


foto: reprezentacija.me