22.11.2020

Ko je najplaćenija glumica u „Marvel univerzumu“?

Autor: Nataša Milaš

 Scarlett Johansson, „Black Widow“, je dvije godine za redom (2018. i 2019. godine) bila na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica. Njeno učešće u franšizi „Avengers“ pokazalo se izuzeno unosnim, kao super agent „Black Widow“, Scarlett uzima 15 miliona po filmu, a prvi put se pojavljuje u ovoj ulozi u filmu „Iron Man 2“, gdje je da bi osigurala svoju ulogu, ofarbala kosu u crveno.


Scarlett se od malena bavila glumom, ali je i voljela pjevanje i ples. „Pjevam čitav život. Još kao djevojčica sam željela da budem na Boradway-u“ izjavila je Johansson za New York magazin. Svoj prvi album „Anywhere I Lay MY Head“ izbacila je 2008. godine međutim on se nije pokazao baš usješnim, njena karijera je ipak bila u glumi.

„Black Widow“ se pojavljuje u čak sedam Marvelovih filmova, kao agent S.H.I.E.L.D-a , Scarlett glumi Natashu Romanoff koju opisuje kao „ženu koja je došla na svoje i donosi samostalne i aktivne izbore za sebe, dok je bila na mračnom mestu gde nema nikoga da pozove i nema gde da ode“.


Johansson se pripremala da u maju 2020. godine ide na „solo let“ odnosno, da zajedno sa „Marvel univerzumom“ plasira film „Black Widow“ samostalno, ali uslijed COVID-19 pandemije, dva puta su odlagali premijeru i nadaju se da će konačno biti sedmog maja 2021. godine.

Osim svojih uloga u marvelovim filmovima, Scartlett je poznata i po nominacijama za Oscar za filmove: „Marriage Story“ i „Jojo Rabbit“ kao i po svojim ulogama u „We Bought a Zoo“, „Hitchcock“, „Chef“, „Lucy“, „Ghost in the Shell“, „Rough Night“ i „Isle of Dogs“.

 

Foto: Zoe Mcconnell, comingsoon.net, wsj.com.

 

Ostale vijesti iz kategorije