21.11.2020

Besplatno testiranje učenika uz mjere NKT-a do 24.11.2020. godine na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG u Nikšiću

Autor: ucg.ac.me

Svakodnevna testiranja učenika na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću trajaće do 24.11.2020. godine, u periodu od 11 do 17 časova kada će ih sprovoditi saradnici u nastavi tog fakulteta, uz strogo poštovanje mjera NKT-a.

Naime, učenici prvog, četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola kao i učenici prvog i drugog razreda srednjih škola imaće mogućnost da se besplatno mjere na inovativnoj vagi koja radi na principu bioelektrične impedanse za procjenu tjelesne kompozicije. Zatim će im se raditi kompletna antropometrijska mjerenja na najsavremeniji način i sa najinovativnijom opremom. Odmah nakon mjerenja će dobiti rezultate o mišićnoj masi, procentulanim vrijednostima potkožnih masti, mineralnom sastavu kostiju, proteinima u tijelu, indeksu tjelesne mase i parametrima metabolizma.

Mjerenja će se vršiti u pratnji roditelja i uz strogo poštovanje mjera NKT-a.

Inače, ovo je nastavak projekta koji će se realizovati na području cijele Crne Gore, a u periodu od 16. do 24. novembra će biti obuhvaćena populacija učenika iz Nikšića.

Navedena mjerenja će sprovoditi mr Pavle Malović, mr Marija Bubanja, mr Dragan Baćović i Erol Vrević, saradnici u nastavi sa nikšićkog fakulteta.