01.08.2020

Zanimljivosti sa snimanja kultnih holivudskih filmova

Autor: CDM

Zanimljivosti i neobične situacije koje se dešavaju tokom snimanja filmova su česte, ali uglavnom nepoznate javnosti. Zato u današnjem tekstu pročitajte kakve su se to ludosti dešavale iza kamera tokom snimanja holivudskih filmova od kojih neki inamaju status kultnih.

Forrest Gump, 1994.


Tom Henks je potpisao ugovor, po kome se odrekao honorara ali u slučaju da film postane uspješan, on dobija procenat od profita ostvarenog prodajom bioskopskih ulaznica. Naime, njemu se ovaj rizik i te kako isplatio s obzirom da je film zaradio 677 miliona dolara na biletarnicama.

Nakon što je prikazivanje filma završeno, na računu Henksa našlo se 40 miliona dolara, a osvojio je i Oskara.

Međuzvjezdani, 2014.

Kristofer Nolan je za potrebe snimanja posadio 500 ari kukuruza. Nakon završetka snimanja, prodao je kukuruz po odličnoj cijeni, pa je tako zaradio pozamašnu sumu novca.

Roki IV , 1985.


Akcioni glumac Silvester Stalone, insistirao da snima realne scene boksa u četvrtom dijelu sage o Rokiju Balboi. On je tražio od kolege glumca, Dolfa Lundgrena da ga udari najjače što može. Nakon udarca u stomak, završio je na intenzivnoj njezi.

Poslovni klub Dalas, 2013.


Iako su imali mali budžet, odnijeli su Oskara za najbolju šminku u koju je uloženo 250 dolara.

Iščezla, 2014.


Snimanje ovog filma prekinuto je na četiri dana jer je poznati glumac Ben Aflek odbio da nosi kačket sa simbolom bejzbol tima Njujork Jenkis. On je, naime veliki fan bostonskog tima Red Soks, pa tako ni po koju cijenu nije htio da ponese obilježja suparničkog tima.

Đavo nosi pradu, 2006.


Na snimanju filma Meril Strip se obratila mlađoj koleginici En Hetevej riječima:

“Mislim da si savršena za ovu ulogu. Toliko sam srećna što ćemo raditi zajedno – a zatim i – Ovo je posljednja lijepa stvar koju ću ti reći do kraja snimanja filma”.

Vuk s Vol Strita, 2013.


Glumci Leonardo Dikaprio i Džona Hil za potrebe scene u kojoj je trebalo da šmrču kokain upotrijebili su izmrvljene tablete vitamina B. Džona nije dobro reagovao na unos ovog vitamina, pa je hospitalizovan.

Kum, 1972. 


Poznata mačka, koja je utočište pronašla u krilu Marlona Branda nije bila u filmskom scenariju. Riječ je o lutalici koju je režiser Frensis Kopola pronašao na snimanju. Odluka je donijeta u posljednjem momentu i tako je ova mačka postala dio filmske istorije.


Ostale vijesti iz kategorije