23.05.2020

''Adria Tour'' okuplja asove tenisa: Đoković 27. i 28. juna igra u Crnoj Gori

Autor: Andrea Čvorović

„Najbolji teniser svijeta Novak Đoković okupio je vrhunske asove bijelog sporta koji će da se predstave publici na regionalnom „Adria Tour“ događaju od 13. juna do 5. jula. U organizaciji našeg šampiona, „Adria Tour“ će biti održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banja Luku (3/4. jul). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju, 5. jula gdje će Novak i Damir Džumhur da odigraju egzibicioni meč“, navodi se u saopštenju ''Adria Tour''.

U saopštenju se dodaje da pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvijezda ove sportske manifestacije biće 26-godišnji Austrijanac, Dominik Tim, a učešće na "Adria Tour" je potvrdio i Bugarin Grigor Dimitrov, kao i Viktor Troicki. 

"Još velikih imena iz Evrope najavilo je dolazak na dobrotvorni turnir koji je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regiona, među kojima su i programi "Novak Đoković" fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece. Ujedno, želja organizatora je da se pomogne teniserima da se vrate u formu i takmičarski ritam usled situacije sa koronavirusom. Sistem koji će se primjenjivati je “Round Robin”, što znači da će svako da igra sa svakim u dvije grupe, od po 4 igrača. Konkretno, u subotu svaki teniser će imati po dva meča, a u nedjelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema", saopšetno je iz "Adrie Tour".

Ukoliko bude omogućeno prisustvo publike, ulaznice će moći da se obezbijede za dvije sesije po danu, a termini će biti naknadno objavljeni. 

"Program će biti upotpunjen i dublovima sa poznatim ličnostima, kao i teniskim manifestacijama za djecu. Svi mečevi biće prenošeni na kanalima televizije Sportklub, a slike iz regiona će ići i širom svijeta. Sportskom spektaklu "Adria Tour" u Beogradu prethodiće turnir Teniskog saveza Srbije, u uobičajenom formatu od kvalifikacija, koje kreću u ponedjeljak, do finala koje će biti održano u petak. Taj turnir se igra za nagradni fond koji je TSS već izdvojio uz pomoć Novaka Đokovića", zaključuje se u saopštenju.