22.05.2020

Sedam precijenjenih mjesta koja su razočarala turiste

Autor: NOIZZ

Nakon pauze od planiranja, odabira destinacija koje ćemo posjetiti i konačno, odlaska na željeni kraj svijeta, sada se opet možemo vratiti putovanjima. Dok se mjere prevencije radi spriječavanja prenosa i širenja korona virusa postepeno ukidaju, na snagu stupaju stopirani planovi putovanja. 

U vezi s tim, na popularnoj stranici Reddit otvorena je tema sa pitanjem: Koje je najprecjenjenije mjesto na kom ste ikada bili?

S obzirom na to da dobar dio korisnika na ovoj internet platformi čine Amerikanci, odmah su počeli da pljušte gradovi iz Sjednjenih Američkih Država, ali na spisku se našlo i nekoliko evropskih destinacija. Evo o kojim gradovima je riječ i šta je to turiste razočaralo. 

1. Miris Los Anđelesa

Los Anđeles bio je jedan od prvih odgovora na postavljeno pitanje o najprecjenjenijim mjestima u svijetu. "Osjeća se na urin, treba ti dva sata da bilo gdje dođeš i neprestano je vruće", pojasnio je svoje razloge jedan od korisnika.


2. Užasan saobraćaj San Franciska

Sličan komentar odnosi se i na San Francisko. Miris urina smeta i ljudima koji posjećuju ovaj grad. Korisnica je na Redditu napisala da je skup za život, da joj smeta miris urina na ulicama, visok porez i užasan saobraćaj.


3. Doček Nove godine na Tajms Skveru u Njujorku

Čuveni Tajms Skver ipak nije po svačijem ukusu. "Tajms Skver je posebno precjenjen. Išao sam sa djevojkom pre par godina, njenim bratom i njegovom djevojkom. Bilo nam je grozno. Na kraju smo se pokupili sa trga i odbrojavanje pogledali na televiziji u jednom restoranu sa korejskim roštiljem. Mnogo bolje smo se proveli u restoranu“, tvrdi učesnik ove platforme.


4. Papreno skup Dubaji

Negativna ocjena dodjeljena je i egzotičnom Dubaiju. "U pustinji je. Ništa osim skupih automobila, hotela i prokletog pjeska svuda", bio je jedan od komentara.


5. Mala sirena u Kopenhagenu

Najpoznatije gradske znamenitosti najbrže privuku turiste, ali znaju i da razočaraju. "Turisti jure u krdima da bi vidjeli Malu sirenu u Kopenhagenu, a većina ode razočarana. Obično kažu nešto poput: to je samo mala bakrena skulptura na kamenu u luci“, izjasnili su se korisnici ove platforme. 


6. Zagađenje u Parizu

Ni grad ljubavi nije “prošao test”. "Svi kažu Pariz, Pariz je grad ljubavi. Ja sam Francuskinja i ne razumijem raspoloženje koje vlada oko ovog grada. Pariz je siv i zagađen", podjelila je svoje viđenje korisnca platforme.


7. Manjak sadržaja u Brižu

Prevelika očekivanja mogu biti zamka. "Briž nije impresvan. Priznajem vrlo je lijep, ali tu nema šta da se radi", napsao je nezadovoljni posetilac.