25.03.2020

Social Impact Award - besplatni webinari!

Autor: Redakcija portala

Iz Social Impact Award-a su odlučili da krenu sa serijom webinara kako bi svima koji su zainteresovani pomogli da iskoriste ovo vrijeme da unaprijede svoja znanja i vještine. 

Ove sedmice kreću sa webinarima koji se odnose na pripremu za SIA apliciranje (Fabrika ideja i Kreiranje uticaja) i pisanje projekata. U narednoj fazi pripremaju se webinari na temu poslovnog modeliranja i planiranja, ličnog i profesionalnog razvoja, kao i pokretanja sopstvenog biznisa.

Na ovaj način vjeruju da će doprinijeti da se što prije “život vrati u normalu” i da smanje uticaj recesije koja nam svima slijedi. Sigurni su da zajedno možemo brzo pokrenuti ekonomsku aktivnost i podstaći mnoge mlade ljude da aktivno rade na rješavanju društvenih problema i stvaranju nove vrijednosti u društvu.

SIA je najveći međunarodni program na temu društvenog preduzetništva, posvećen mladima starosti od 14-30 godina, koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14 do 30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu. Program se danas sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike te obuhvata više od 8.000 mladih godišnje.

Mladi društveni preduzetnici i ove godine moći će da prijave svoje ideje, a najbolji timovi dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1.500 eura i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u Pragu. Za ovaj program mogu da se prijave studenti i srednjoškolci, kao i svi pojedinci ili timovi sačinjeni od članova koji imaju od 16 do 30 godina.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem sljedećeg linka: https://montenegro.socialimpactaward.net/prijavi-se/.

Nakon što se situacija vezano za COVID-19 stabilizuje, organizovaće i info sesije u sljedećim opštinama: Podgorica, Nikšić, Cetinje, Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar, Šavnik, Bijelo Polje i Berane, dok će obuke na temu kreiranja ideja sa društvenim uticajem, struktuiranja ideja, kreiranja uticaja, poslovnog modeliranja i poslovnog planiranja organizovati u opštinama Herceg Novi, Kotor, Budva, Šavnik i Podgorica.

Do tada rade online i nude besplatne webinare za sve zainteresovane:

Webinar "Fabrika ideja": https://forms.gle/qEeafJBdgWkiCQ6z8

Četvrtak 26. mart u 13h

Ponedjeljak 30. mart u 14h

Srijeda 01. april u 12h

Webinar “Kreiranje uticaja”: https://forms.gle/k9zWfyDyJPq1ow9BA

Petak 27. mart u 14h

Utorak 31. mart u 13h

Četvrtak 02. april u 12h

Webinar “Kako napisati prijedlog projekta”: https://forms.gle/pkndppoWEuUZRPJe9

Petak 27. mart u 17h

Utorak 31. mart u 16h


Ostale vijesti iz kategorije