24.07.2023

"Barbenhajmer": Epska blokbasterska bitka ljeta

Autor: Rojters

Novi svjetski hit "Barbi", u kojem glumi australijanska glumica Margo Robi, o svjetski poznatoj lutki napunio je bioskope ove neđelje u SAD i ostvario zaradu od 155 miliona dolara, što bi mogla da bude rekordna suma na američkoj sceni za 2023. godinu, kazali su čelnici Warner Bros-a.


Film Kristofera Nolana "Openhajmer", o pravljenju atomske bombe, prevazišao je očekivanja sa zaradom od 80,5 miliona dolara, u bioskopskoj borbi koju neki na internetu nazivaju "barbenhajmer", preneo je Rojters.

Rezultati su pružili više nego dobrodošao podsticaj filmskim studijima i bioskopima koji su do sada imali razočaravajuće ljeto.

"Metež" oko "Barbenhajmera" privukoao je publiku u bioskope, koji su ponovo jedno od glavnih mjesta okupljanja ljubitelja filma, navodi britanska novinska agencija.

Zarada "Barbi" od 155 miliona dolara premašila je sumu od 146,4 miliona dolara za film "Super Mario bros" u aprilu i postala je rekordna u SAD kada je riječ o filmu koji je režirala žena Greta Gervig.

Drama "Openhajmer" sa Kilijanom Marfijem u glavnoj ulozi, koji glumi Roberta Openhajmera, čovjeka koji je razvio atomsku bombu, je, osim zarade u SAD, donijela u inostranstvu 93,7 miliona dolara, pa je ukupno inkasirano 174,2 miliona, saopštio je Universal pictures.Izvor naslovne strane: Warner Bros