20.07.2023

"Dejt" Sandre Silađev danas u Centru za kulturu Tivat

Autor: Nikola Saveljić/Makanje

Monodrama “DEJT” Sandre Silađev u sklopu 18. Festivala mediteranskog teatra Purgatorije 2023 biće izvedena danas, u 21h 30 na ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat.

"Kvalitetni sadržaj se može pronaći u različitim oblicima umjetnosti. Tako je i u slučaju predstava u kojima može uživati više generacija.  Monodramom Dejt, komičarka Sandra Silađev, u epicentar priče stavlja nadanja i očekivanja nasuprot onoj možda manje ljepšoj realnosti. I čini se da time dotiče mnoge gledaoce koji se pronalaze u njenoj priči. Na sceni se pojavljuje samohrana majka Olivera Živković, sredovječna gospođa koja je optimistično otišla na zakazani ljubavni sastanak. Njen izabrani „dejt“ se ne pojavljuje. Međutim, poslije toga ona nekoga ili nešto čeka. U tom momentu, otvara se prostor za mnogobrojna pitanja koja se tiču smisla života, moralnih načela i svakodnevnih obaveza koje umijemo često da predimenzioniramo", kazali su iz CZK Tivat.

Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? I kako današnje samohrane majke sebi omogućavaju vrijeme za odmor i detoks? Olivera se u svim ovim razmišljanjima osjeća i kao dama, i kao raspuštenica, a ponekad i kao usjedelica. Ostaje iznenađena definisanjem nečega ili nekoga što ranije nije bilo moguće, a danas se smatra podrazumjevanom kategorijom. I upravo tada svim srcem želi da u moru nesigurnih veza pronađe onu njenu jednu jedinu, srodnu dušu.

Ova predstava je istovremeno i specifična po tome što će svim gledaocima biti pružena posebna „pitanja i odgovori“ sekcija na samom epilogu priče.

Izvor: Screenshot/ Đak TV

Ostale vijesti iz kategorije