19.05.2023

Uspješno realizovan studentski piknik; Najbolji fotograf biće nagrađen sa 100 eura

Autor: Sofija Kirsanov/Marko Vulević

U sunčanoj atmosferi i uz veselu energiju, studentski piknik uspješno je realizovan danas. Okupljanje mladih studenata trajalo je do kasnih večernjih časova. Studenti su se u neposrednoj blizini zgrade Tehničkih fakulteta uživali u druženju, lijepom vremenu i prijatnoj muzici.

 

Jedan od glavnih elemenata ovogodišnjeg studentskog piknika bio je zavidan muzički program. Bendovi D Fault i VIS Tetra, kao i popularni Fantom, pobrinuli su se za prijatan muzički ugođaj i ugodnu atmosferu. Svaka izvedba je bila jedinstvena i privukla pažnju posjetilaca. Međutim, pored kulturnog sadržaja, bilo je i sadržaja za one koji uživaju u sportsko-rekreativnim aktivnostima, kao što su odbojka, tenis, badminton ili fudbal.

 

"Studentski piknik je projekat koji je započet 2019. godine, te ga sada već možemo nazvati i tradicionalnim, jer četvrtu godinu za redom uživa veliku popularnost među studentima.  Imajući ovo na umu, možemo reći da studentski piknik zapravo i nije projekat, već građenje tradicije i postavljanje temelja za dalje obogaćivanje kulturno-zabavnog programa namjenjenog studentima.", kazala je za Makanje organizatorka Studentskog piknika Sara Dragićević.

 

Pored muzike, hrane, sporta i pića, piknik je pružio priliku studentima da se zabave i provedu vrijeme s prijateljima, što ih adekvatno opušta pred učenje za predstojeće ispitne obaveze.

 

"Smatramo da je ovaj  projekat značajan sa dva aspekta - aspekta socijalizacije tj. međusobnog umrežavanja i druženja studenata; i aspekta kulturne afirmacije studenata kroz pružanje kvalitetnog muzičkog sadržaja kao svojevrsne muzičke edukacije mladih", naglašava Sara.

 

S obzirom na uspješno održani studentski piknik, organizatori su izrazili zadovoljstvo što su mogli pružiti mjesto za okupljanje i opuštanje studentima. Ovaj događaj će ostati u lijepom sjećanju kao dobar dobar indikator toga da kultura živi, te da postoje prilike za povezivanje i stvaranje novih prijateljstava.

 

Međutim, Sara ne negira da je bilo teško odbrati muzički sadržaj koji bi uljepšao ovaj piknik.

"Odabrali smo Fantom bend, prvenstveno zbog prethodno istaknutog kvaliteta koji svakako karakteriše ovaj bend. Imali smo priliku da ih slušamo uživo u CKZ Ribnici gdje su na nas ostavili jako pozitivan utisak kako sa autorskim pjesmama, tako i sa sjajnim obradama poznatih ex YU hitova. Pored navedenog, uvidjeli smo da je ovaj bend izuzetno popularan među studentima, pa smo odlučili da im pružimo kvalitetnu zabavu baš po njihovom ukusu", navodi Sara.

 

Iz Studentskog kulturnog centra navode da su za one studente koji se bave fotografijom pripremili i jedno takmičenje. Naime, student koji pošalje lijepe momente sa piknika kroz jednu ili više fotografije, biće nagrađen simboličnom novčanom nagradom u iznosu od 100,00 eura. Nagrađene fotografije biće objavljene na Instagram stranici SKC.

 

Veliki broj studenata se nada da će studentski piknik postati događaj koji će se tradicionalno održavati svake godine kako bi studenti imali priliku proslaviti svoje intelektualno postignuće u toku semestra i imati lijep predah od brojnih akademskih obaveza.

 

Studenti Univerziteta, prepoznajući značaj udruživanja studenata i kroz rekreativne sadržaje, su u impozantnom broju učestovali u ovom lijepom događaju, a posebno je ispraćen nastup Fantoma, koji je u posljednjim časovima ove manifestacije izveo brojne numere, među kojima su najviše pažnje privukle njihove autorske synth-pop/retrowave pjesme poput „Leto“, „2AM“ i njihov najnoviji singl „Barbara“.