05.08.2022

Prešao igru nakon 18 godina i zaradio 20.000 dolara

Autor: B92

Izazov strimera pod nadimkom "Cr1TiKal" uspješno je završen, pa je nakon 18 godina jedan igrač završio Halo 2 na najtežem mogućem nivou.

Prije dvije nedelje strimer Čarli "Cr1TiKal" Vajt pokrenuo je takmičenje za nagradu od 20.000 dolara i tražio je igrače koji mogu da završe stari Halo 2 bez umiranja na najtežem mogućem nivou, Legendary, uz 13 aktivnih Skull podešavanja težine. Nešto takvo nikada nije bilo zabilježeno na internetu, bar koliko je bilo poznato, ali brzo se ispostavilo da je takav prelazak igre ipak moguć, kako prenosi HCL.

Strimer pod nadimkom JerVaiN uspio je da završi Halo 2 na taj način, što mu je omogućilo nagradu od 20 hiljada dolara. Za to mu je bilo potrebno nešto manje od šest i po sati, ali i dosta poznavanja same igre.

Naime, JerVaiN je tokom prelaska igre iskoristio skoro sve poznate gličeve, tj. propuste u samoj igri. Neki će reći da je to varanje, ali u speedrunning zajednici to se ne smatra varanjem, sve dok se koriste propusti same igre bez modifikovanja igre spolja, prenosi B92.

Pomoglo mu je svakako i prethodno iskustvo, jer je ranije završio Halo 2 na vrlo sličnim podešavanjima. Međutim, umjesto na 13 aktivnih Skull modifikatora težine, tada je koristio 14, od kojih jedan Skull (Envy) zapravo pomaže igraču.

U svakom slučaju, zasluženih 20 hiljada dolara. Nije ni kopao ni orao, ali je izveo ono što verovatno niko nije ostvario u poslednjih 18 godina.

Izvor naslovne fotografije: profimedia


Ostale vijesti iz kategorije